Festival ’t Kirchroa va Mörje 2023 (2024)

  • Naar de inhoud gaan

Van zaterdag 14 t/m zaterdag 21 oktober 2023 organiseerde de gemeente Kerkrade in samenwerking met EuregioBizz het Festival ’t Kirchroa va Mörje.

Festival ’t Kirchroa va Mörje 2023 (2)

Een week met elke dag evenementen gericht op vooruitkijken en allemaal ons steentje bijdragen. Met thema’s zoals klimaat, energie, voeding, water, afval, hergebruik, kleding, consuminderen, wonen, natuur, biodiversiteit, vervoer, vrijetijdsbesteding en onderwijs. Wisselende locaties met activiteiten voor jong en oud. Voorbeelden van inwoners, ondernemers en gemeente.

Dit was het programma in 2023. In 2024 komt het festival terug!

Tijdens het hele festival

ONTDEK DE BOTANISCHE TUIN KERKRADE

St. Hubertuslaan 74 Kerkrade • zaterdag gesloten, zondag 12.00 - 17.00 uur, maandag t/m vrijdag10.00 - 17.00 uur • entree 5,00 euro (vanaf 13 jaar)

De Botanische Tuin Kerkrade is een plantaardige schatkamer,een oase van rust en een geregistreerd (levend) museum.Als je door de botanische tuin loopt is het heerlijk om vande mooie natuur te genieten. Vraag in het theehuis
naar de bomenwandeling folder en wandel op eigengelegenheid door de tuin. Bekijk onder andere de bomenen hun bijbehorende bordjes. De bordjes geven een bronaan informatie bij de desbetreffende boomsoorten, zoalsde originele naam en een beschrijving, maar ook deDuitse naam van de boom. Maar er is natuurlijk veel meerte ontdekken als je goed kijkt. Tijdens het festival zijn dekabouters weer op bezoek in de tuin! Het is herfst en dekabouters willen je van alles vertellen over dit mooiejaargetijde. De route bestaat uit prachtige afbeeldingen,geschilderd door medewerker Arno, geïnspireerd opde tekeningen van Rien Poortvliet.

DISCOVERY MUSEUM, VOOR NIEUWSGIERIGE MENSENVAN ALLE LEEFTIJDEN

Museumplein 2 • Kerkrade • tijdens hele festival week11.00 – 17.00 uur • entree 13,50 euro (jeugd t/m 17 jaar)/ 16,50 euro (volwassenen)/ kinderen t/m 4 jaar gratis

Discovery Museum is het grootste museum voor wetenschapen technologie in Zuid-Nederland. Een ideaal dagje uit vooriedereen die nieuwsgierig is! In dit museum staat alles inhet teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek endesign. Reizend door verleden, heden en toekomst leer jeover de vraagstukken van deze tijd, ga je verbanden zien,word je verrast en zul je met meer kennis en vol inspiratiehet museum weer verlaten.

WOONWIJZERWINKEL LIMBURG

Roda J.C. Ring 61 • Kerkrade • gratis entree

De WoonWijzerWinkel Limburg is het Energieloket voorde Parkstad-gemeenten en een groot aantal Limburgsegemeentes. Je kunt zien én ervaren welke oplossingen er zijnop het gebied van duurzaam wonen. Duurzame oplossingenvan eenvoudige verbeteringen tot technische installaties,voor ieder budget. Ze sluiten tijdens het festival aan met hun‘Week van de Duurzaamheid’ van 16 t/m 22 oktober. Tijdensdeze week is de showroom van 1200 m2 ook in de avondurentot 21 uur geopend op dinsdag 17, woensdag 18 endonderdag 19 oktober. Er zullen diverse presentatiesplaatsvinden en ook kun je meedoen aan verschillendewin-acties voor bijvoorbeeld adviesgesprekken, kleinbesparend materiaal en meer. Daarnaast voorzien ze jedie week ook van advies op hun online kanalen. Zie voormeer informatie de website van de WoonWijzerWinkel(externe link)

Zaterdag 14 oktober

KOEMPELS BY NIGHT

Schacht Nulland • Domaniale Mijnstraat 30Kerkrade • 17.00 – 21.00 uur • gratis entree

Op zaterdag 14 oktober organiseren de Koempels vanDe Domaniale voor de tweede keer hun ‘Koempels by Night’evenement. Ook vieren de koempels dit jaar het 10-jarigebestaan van hun Stichting de koempels van de Domaniale!

Tijdens deze avond kun je de mijnschacht Nulland van zowelde buiten- als binnenzijde bezichtigen onder het genot vaneen hapje en een drankje. Ga terug in de tijd in hetsfeervolle museum met bijzondere mijnobjecten, bekijk defilm en ervaar hoe de steenkolen in de vorige eeuw eenbelangrijke energiebron en brandstof voor de regio waren.

Maar ook waar bleven de ‘koempels’ na de mijnsluiting.De schacht wordt met lichteffecten belicht en er rijdt weerhet stoomtreintje voor de kinderen. Van 19.00 tot 21.00 uurkun je genieten van de klanken van de Dreiländer SteirischeHarmonika club. Vrije gave wordt gewaardeerd. Glück auf!

Maandag 16 oktober

WIJKTEAM BLEIJERHOES, SAMEN VOOR DE WIJK

Nico Ploumstraat 8 • Kerkrade • 13.00 – 15.00 uur gratis entree

Het wijkteam Bleijerhoes van Impuls neemt je graagmee in hun plannen binnen de wijk. Een visie richting detoekomst over het vormen van een groter en beter netwerk.De uitgangspunten hierbij zijn de krachten en hulpbronnendie al aanwezig zijn binnen de wijk. Ze vinden het belangrijkdat er vanuit de wijk meer onderlinge verbinding wordtgecreëerd waardoor er duurzaam vóór en mét elkaargezorgd kan worden. Hierbij zullen Impuls en anderezorgpartners een ondersteunende rol aannemen.Ze gaan graag met je in gesprek. Graag tot dan!

RONDLEIDING SUPERLOCAL

Start- en eindpunt ‘T Patronaat • Ursulastraat 232 Kerkrade • 15.00 – 16.30 uur • gratis entree op inschrijving

SUPERLOCAL is een unieke circulaire gebiedsontwikkeling in Kerkrade, omdat materialen en kwaliteiten werden hergebruikt voor de bouw van nieuwe woningen. Dat is nieuw in Nederland. De ambitie was om de materialen van twee leegstaande hoogbouwflats te hergebruiken voor de bouw van 130 nieuwe woningen en de inrichting van het openbare gebied. Het project sloot aan bij het IBA-thema ‘Recycle Stad’, met als initiatiefnemers HEEMwonen en gemeente Kerkrade. Innoveren, veel leren, ontwikkelen en ook voor uitdagingen staan, het hoorde er allemaal bij. Met als motto’s ‘hergebruiken is het nieuwe bouwen’ en ‘behouden van sociale structuren tussen bewoners’ staat het project letterlijk als een huis. Na ontvangst met koffie/thee en vlaai bekijk je de film over het project om vervolgens mee te lopen met een rondleiding over het terrein. Kom meer te weten over het voormalige expogebouw, de circulaire woningen, de openbare ruimte, de modelwoningen, 15 grondgebonden woningen, de gesloten waterkringloop en natuurlijk de plannen voor de toekomst! Want SUPERLOCAL gaat door. Je hele leven kunnen wonen op één plek, over circulariteit gesproken!

Aanmelden via info@euregiobizz.tv (50 deelnemers).

Dinsdag 17 oktober

Emma Safety Footwear: een zo klein mogelijke footprint

Tunnelweg 104 • Kerkrade • parkeren achter pand(volg expeditieruimte) • 10.00 – 11.00 uur • gratis entreeop inschrijving

Veiligheid eerst, op de voet gevolgd door duurzaamheid,de missie van Emma Safety Footwear. Ooit gestart als initiatief‘Werkplaats Invalide Mijnwerkers’ (WIM) en inmiddels 90 jaarvakmanschap later. Ondernemen op basis van de principesvan de duurzame economie, met een positieve indruk opmens en planeet. Je wordt welkom geheten met een kopjekoffie/thee en bekijkt de film over de positieve footprint vanEmma om vervolgens alles te weten te komen over hunduurzame collectie en productie, ketenverantwoordelijkheid,gerecyclede materialen, hergebruik en ontmanteling.Eenmaal aangekomen bij het Duurzaamheidsplein zet‘De Denker’ je letterlijk aan het denken en zie je onder anderede sokken gemaakt van gerecyclede visnetten en veters uitgerecyclede jeans. Samen bijdragen aan de SustainableDevelopment Goals, met de focus op eerlijk werk eneconomische groei / industrie, innovatie en infrastructuur /verantwoorde consumptie en productie.

Aanmelden via info@euregiobizz.tv (30 deelnemers).

RONDLEIDING TINY HOUSES CARISBORG

Broenkoel 5 (in routeplanner Tichelstraat 120) • Kerkrade11.00 – 12.00 uur • gratis entree • op inschrijving

Eerder dit jaar zijn op de voormalige hockeyvelden inCarisborg vijf Tiny Houses geplaatst. Met - het voor Limburgeerste - Tiny Houses project experimenteerde de gemeenteKerkrade samen met de bewoners met een nieuwe vormvan wonen. Tiny Houses zijn kleine, volwaardige en vrijstaandewoningen met een vloeroppervlak van maximaal 50 vierkante meter, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.Na ontvangst met een glaasje appel- of perensap neemtbewoner Richard en bestuurslid van de vereniging TinyWonen Limburg je mee in de lifestyle en het gedachtegoedvan de bewoners ‘klein wonen, groots leven’. Tijdens derondleiding vertelt hij je meer over het groepswonen, hetleven zonder eigen wasmachine en ijskast, de maandelijkseklusdag, het koffieuurtje, de moestuin en waarom Tiny meeris dan klein wonen.

Aanmelden via info@euregiobizz.tv (20 deelnemers).

RD4U KRINGLOOPSHOP KERKRADE, SERVIES PIMPEN!

Spekhofstraat 4 • Kerkrade • 13.00 – 14.30 uur gratis entree • op inschrijving

In de RD4U kringloopshops krijgen allerlei spullen een nieuw, kleurrijk leven. Spullen waar de een op is uitgekeken, krijgen bij de ander weer een nieuwe start. Door je kringloopspullen aan te bieden of door kringloopspullen te shoppen, werk je mee aan het verkleinen van de afvalberg. Zo worden grondstoffen en energie bespaard. En dat voelt goed! In de kringloopshops worden bepaalde spullen vaak aangeboden. Hoe leuk zou het zijn het om deze spullen te pimpen? Zo geven we de spullen een nieuw leven. Ga aan de slag met servies uit de winkels van RD4U. Maak jij van een paar kekke bordjes en kopjes de meest creatieve etagère voor chocolaatjes of gebakjes? Of laat jij je fantasie de vrije loop met een gouden of zilveren porceleinstift? Maak het aanwezige motief creatief af of voeg woorden toe. Wij zijn benieuwd! Aanmelden via info@euregiobizz.tv (20 deelnemers).

AFVALVRIJ LEVEN!

Bibliotheek Eygelshoven • Terbruggen 18 • Eygelshoven 19.00 – 21.00 uur • gratis entree

Op deze avond kom je alles te weten over hoe je zelf voor minder afval kunt zorgen. Zero Waste Nederland vertelt hoe je dit kunt doen door bijvoorbeeld vaker tweedehands spullen te kopen, slimmer te printen, kleding een tweede leven te geven, voor herbruikbare verpakkingen te kiezen of kapotte spullen te repareren in plaats van weg te gooien. Daarnaast wordt verteld hoe ze bij de Ruilwinkel Eygelshoven alles eraan doen om afval te voorkomen. Aanmelden via info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-763 0520.

Woensdag 18 oktober

CAFÉ DÉ WIEËTSJAF, TOEKOMSTBESTENDIG

Markt 47 • Kerkrade • 10.00 – 11.00 uur • gratis entreeop inschrijving

De plek voor een kleine hap, lunch, diner, genieten vaneen drankje, een feestje, een verenigingsavond en meer.Het eetcafé op de Markt van Kerkrade verhuisde letterlijkéén plekje naar links om optimaal te verduurzamen. Hoedat verliep, waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn enhoe eigenaar Micha Winkens ging van eigen gemaaktemoodboards tot toonaangevend horecabedrijf in eigenbeheer, het komt allemaal voorbij. Toekomstbestendigvoor de komende 20 jaar!Na ontvangst met koffie/thee laten Micha enmede-eigenaar Frank Offermans in een presentatie zienhoe ze samenwerkten met zoveel mogelijk Kerkraadseondernemers en ideeën tot uitvoering kwamen. Loop meein een rondleiding door het ‘project’, inmiddels van oudRabobank pand omgevormd naar sfeervol duurzaameetcafé. Je ziet de technische ruimte, keuken, kelder enparkeerplaats. Je hoort hoe ze energie besparen, geluidbeperken, koelen en verwarmen, isoleren en verlichten,volledig van het gas af zijn en met slim bedienen zelfsde energie van hun medewerkers sparen.

Aanmelden via info@euregiobizz.tv (20 deelnemers).

GRATIS FIETSREPARATIE-ACTIE IN JOUW WIJK

Parkeerterrein AH Rolduckerveld • Hertogenlaan 2913.00 - 16.00 uur • gratis

Van alle Nederlanders vanaf 6 jaar fietst 64% dagelijkstot enkele keren per week. Daar tegenover staat dat 22%van alle Nederlanders bijna nooit tot nooit fietst. Dat zijn3.6 miljoen Nederlanders. Een van de redenen hiervoor ishet niet hebben van een werkende fiets. Iedereen zoumoeten kunnen fietsen, ook mensen met een smalle beurs. Op woensdag 18 oktober kun je gratis je fiets laten reparerenen onderhouden! Om je weer op weg te helpen wordt jebinnenband geplakt en je banden opgepompt. Worden debatterijen van je voor- en achterlicht vervangen of nieuwelampjes gemonteerd. Remmen worden goed afgesteld ofremblokjes vervangen, de ketting gesmeerd en je zadelop jouw lengte afgestemd. Leer hoe je zelf een lekke bandkunt repareren en een losgelopen ketting er weer op kuntleggen. Je krijgt zelfs een bandenplaksetje cadeau! Ookkun je tijdens deze middag je oude (kinder)fiets die je nietmeer gebruikt inleveren. Sociale fietswerkplaatsen in de buurtknappen de fietsen op en maken er een ander kind blij mee.En om het fietsen voor kinderen nog leuker te maken, kunze hun fiets versieren met spaakkralen! Let op vol is vol!We kunnen maximaal 20 fietsen repareren, dus kom op tijd.

OPEN DAG STICHTING WOONZORG ELISABETH STIFT

Hammolenweg 7 • Kerkrade • 14.00 – 17.00 uur gratis entree

Tijdens de open dag bij Stichting WoonZorg Elisabeth Stiftstaat de koffie/thee klaar in de kapel om vervolgens eenlezing bij te wonen over het Elisabeth Stift als kostbaarerfgoed. Na de lezing loop je mee tijdens een rondleidingdoor het gebouw en de directe omgeving van het Stift.De lezing en rondleidingen beginnen al naar gelang ergenoeg bezoekers zijn.Het majestueuze gebouw ‘Het Stift’ ligt verscholen in hetgroen en herbergt naast WoonZorg Elisabeth Stift ookKiekeboe (kinderdagverblijf), BeingHome (dagbesteding enpersoonlijke begeleiding voor verschillende doelgroepenouderen), brasserie By Iris Eten en Drinken en de ruimte ‘DeSjorring’ wordt gebruikt door Scouting St. Hubertus en decreatieve groepen van het gemeentelijk welzijnswerk Impuls.De schitterende kapel wordt momenteel gerenoveerd enzal in de toekomst gebruikt worden voor conferenties,vergaderingen en culturele doeleinden. De tuinen wordengebruikt als siertuin met moestuin, hoogstam fruitbomen eneen bijen bungalow. De visie voor de toekomst is het creërenvan een optimale woonomgeving (21 appartementen) voorouderen, veelal alleenstaand en vereenzaamd, met eensmalle beurs, waarbij de aandacht voor welzijn en zorgcentraal staat. En daarmee het behouden en toekomstbestendig maken van het historische pand, een heleuitdaging! Zeker als je weet dat het project een burgerinitiatief is dat in zijn totaliteit gerund wordt door vrijwilligers.

Donderdag 19 oktober

FLEXIFORUM, EEN WERELD VAN MOGELIJKHEDEN

Spekhofstraat 15 • Kerkrade • 13.00 – 16.00 uurgratis entree

Er staan verschillende activiteiten voor je klaar in de centralehal van het Flexiforum. Je kunt een rondleiding volgen metals thema de herbestemming en de nieuwe mogelijkhedendie het Flexiforum biedt. Door het gebouw is er een expositievan De Koempels te bewonderen. De Ruilwinkel Kerkradeorganiseert een modeshow vanaf 14.00 uur met alsbijzondere model wethouder René van Drunen. In samenwerking met Relim worden van oude jeans en oudewerkkleding kussens en nieuwe kleding ontworpen. Ookzij showen hun werk in de modeshow! De Vrije AkademieParkstad organiseert een workshop met recycle materialen van 13.30 tot 15.00 uur en natuurlijk bemannen ze eenstand met hun werk in de centrale hal. Het KindercentrumRatatouille organiseert een kleurwedstrijd om 13.00 uur voorde allerkleinsten. Root Foods zorgt voor hapjes en drankjesen Kirchroa ruumt óp is aanwezig met hun positieve impacten een spel om op speelse wijze informatie meegeven overgoud, e-waste en recycling en bewustwording creëren overde waarde van afval. En alsof dat nog niet genoeg is, is deze open dag een vande inzamelpunten voor ‘Limburg Helpt Geef een Jas, verwarmeen Hart’, want ook dit jaar zamelt de gemeente Kerkradeweer warme winterjassen in en vraagt zo aandacht voorarmoede in onze provincie. Alle jassen krijgen een (lokale)bestemming. Heb jij dus een jas over, neem hem mee enlever hem in!

NATUURCOLLEGE: ZOO GROEN IS GAIA!

Poort 3, Brughofweg • Kerkrade • 19.00 – 21.30 uurentree 5,00 euro • op inschrijving

Eikelmuizen, giraffen, slingerapen, gorilla’s, leeuwen, en nog140 andere diersoorten: elk met een eigen voedselvoorkeuren behoefte qua onderkomen. Bijna 500.000 bezoekers dievele duizenden kopjes koffie, cola of bier drinken, ijsjes, fritesen broodjes eten. Een stuk of 30 gebouwen waar warmte,water en licht nodig is. Een kleine greep uit de bedrijfsonderdelen van GaiaZOO die allemaal impact hebbenop planeet aarde.Welke uitdagingen liggen er en welke oplossingen heeftGaiaZOO gevonden om zo verantwoord mogelijk te werk tegaan? Hanneke en Stan van GaiaZOO nemen je in de lezing“ZOO Groen is Gaia!” lezing graag mee in hun ervaringen.

Reserveer je ticket hier. (externe link)De prijsis inclusief een heerlijk duurzaam kopje koffie of theeaangeboden door SLURBB koffie met een verantwoordchocolaatje van Bruns Chocolade en je krijgt een flesjeGaiabier van Brouwerij Rolduc om mee naar huis te nemen.Via de natuurbehoudstichting Gaia Nature Fund komtjouw bijdrage volledig ten goede aan de beschermingvan de bedreigde berberaap in Marokko.

Vrijdag 20 oktober

GRIVEC BROS, HET MECCA VAN DE DENIM

Sint Pieterstraat 61 • Kerkrade • 14.00 – 15.00 uur gratis entree • op inschrijving

Ga heen en verkondig het ‘blauwe’ geloof. Maak in dejeans parochie van Chevremont kennis met de tweelingbroers Marcel en Roger Grivec. Opgegroeid tussen de Levi’s,Wranglers en Lee spijkerbroeken in de jeanswinkel van hunouders namen de heren op 18-jarige leeftijd de zaak over.Ze specialiseerden zich in het repareren van spijkerbroeken,maar gingen nog veel verder dan dat. Ze ontwikkelden eenklassieke jeans bedoeld voor de jonge en oude denimliefhebber die een goed gemaakt product weet te waarderen,geproduceerd onder faire omstandigheden. De jeans zijngemaakt van Japanse raw denim, de hoogste kwaliteit jeansin de meest natuurlijke staat die je kunt krijgen. Het vervaagtop natuurlijke wijze in de loop der tijd, waardoor het eenunieke schoonheid krijgt. Ontmoet de ontwerpers, makersen verkopers en neem een kijkje in hun keuken, hun atelier.
Koop lokaal, ruig vakmanschap!

Aanmelden via info@euregiobizz.tv (20 deelnemers)

PROEVERIJ EN RONDLEIDING BROUWERIJ ROLDUC

Brouwerij Rolduc • Heyendallaan 82 • Kerkrade15.00 – 16.30 uur • 14,95 euro per persoon

De brouwerij is gevestigd op het eeuwenoude Abdijcomplex Rolduc. Een plek vol historie, moderne bedrijvigheiden daardoor tijdloos, net als de speciale bieren! Tijdens derondleiding kom je meer te weten over deze historie, hetbrouwproces en hoe dit streekproduct tot stand komt. Lekkershoeft namelijk niet van ver te komen! In het Proeflokaal genietje aansluitend van een bierproeverij. Je krijgt naar keuze vande brouwers 4 verschillende speciaalbieren van BrouwerijRolduc geserveerd met hapjes van De Kaasshop Klompenhouwer. Geniet van de aroma’s, geuren en smaken die debrouwers van Brouwerij Rolduc in de bieren weten te toveren.

Aanmelden uiterlijk 17 oktober via info@brouwerij-rolduc.nl(20 deelnemers).

Zaterdag 21 oktober

Op zaterdag 21 oktober vindt de FAIR ‘T KIRCHROAVA MÖRJE plaats in de HuB / Bibliotheek Kerkrade. Een gezellig en laagdrempelig evenement tussen 11.00en 17.00 uur met een dertigtal stands, activiteiten voorjong en oud, workshops en veel informatie. De entree enalle activiteiten in het programma zijn gratis en op inloop.

11.00 – 12.00 uur

  • Opening door wethouder René van Drunen (trap foyer)

12.00 – 13.00 uur

  • WWF gastles Panda (gamecave)
  • Presentatie RD4 ‘Het belang vanafvalscheiding (MF Zaal)

13.00 – 14.00 uur

  • WWF gastles Insecten (gamecave)
  • Documentaire ‘Klimaat kent geen grenzen’met nagesprek wethouder René van Drunen (MF Zaal)

14.00 – 15.00 uur

  • WWF gastles Plastic Soep (gamecave)
  • Presentatie stichting Burgerinitiatief kunstwerk
  • De Dirigent Kerkrade (MF Zaal)
  • Voetbalclinic voor de jeugd door Roda JC (Markt)

15.00 – 16.00 uur

  • WWF gastles Tijger (gamecave)
  • Discovery Museum workshop digitale geletterdheid(MF Zaal)
  • Podcast wethouder René van Drunen impressievan de dag

16.00 – 17.00 uur

  • Bekendmaken winnaar letterspeurtocht (trap foyer)
  • Bekendmaken winnaars knutselplaat (trap foyer)
  • Sluiting door wethouder van Drunen op trap (trap foyer)

De fair is ook een inzamelpunt voor ‘Limburg HelptGeef een Jas, verwarm een Hart’. Heb jij dus een jas over,neem hem mee en lever hem in!

Standhouders tijdens de fair

  • 1ndust3
  • Arriva
  • Bye Boere
  • Citral Studios / circulaire escaperoom
  • DuurzaamHuis Vastgoedservice
  • Eten van Les
  • Eurode Zweckverband
  • Greenspot & co
  • Grensarbeid Kerkrade
  • Het Martin Buber
  • Innovi dak
  • IVN kerkrade + De Natuurgids
  • Janssen Kerres
  • Kirchröa ruumt óp
  • Limburg Helpt: Geef een Jas, verwarm een Hart
  • Martin Buber Academy
  • Natuurbegraafplaats Eygelshof
  • Rd4
  • Robèls Art
  • Sabine Müller / biodiversiteits- en klimaatboom
  • SNS Bank
  • Soapseries
  • Stichting Burgerinitiatief kunstwerk De Dirigent Kerkrade
  • (t)Huis bij Jocelyn
  • Tiny House project Carisborg / Vereniging Tiny Wonen Limburg
  • Vrije Akademie Parkstad
  • Waterschap Limburg
  • Woonwijzerwinkel Limburg
  • WWF
  • Gemeente Kerkrade
Festival ’t Kirchroa va Mörje 2023 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5779

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.